Broodkruimelpad door gebruikers ondergewaardeerd
Het gebruik van een broodkruimelpad ter ondersteuning van de navigatie vergroot de website efficiency . Toch geven veel bezoekers de voorkeur aan de back-button en het navigatiemenu in plaats van de het broodkruimelpad. Veel bezoekers valt het broodkruimelpad niet eens op.
In het een onderzoek van Wichita University werden drie groepen geformeerd:
- Groep I: werd expliciet gevraagd het broodkruimelpad te gebruiken;
- Groep II: werd geinformeerd over het broodkruimelpad;
- Groep III: werd niets verteld over het broodkruimelpad.
Groep I bleek sneller taken af te ronden, minder pagina’s te bezoeken en veel minder gebruik te maken van de back-button. Navigatie via het broodkruimelpad zorgt er dus voor dat de bezoeker sneller zijn doel kan bereiken en toch wordt het weinig gebruikt. Die rare internetters toch!
Influence of Training and Exposure on the Usage of Breadcrumb Navigation
Nog geen reacties op "Broodkruimelpad door gebruikers ondergewaardeerd"
Moet zeggen dat ik ook vaak de Back-button gebruik boven de broodkruimels. Dit is vooral het geval op “gewone” websites. Bij webshops gebruik ik het meer. Is er ook bekend of het type website verschil maakt?
Dat kan ik uit het onderzoek niet uitmaken. Maar als jij aangeeft vaker een broodkruimelpad te gebruiken bij ecommerce sites dan bij informatieve websites dan is er wellicht sprake van een patroon.
Ik sluit me hierbij aan. Hoewel ik een broodkruimelpad erg handig vind gebruik ik het niet vaak om bijvoorbeeld een pagina terug te gaan. Daar gebruik ik echt het menu voor en idd de back button. Toch vind ik dat hij niet mag ontbreken ter ondersteuning van waar je in de site bent. Zeker als je vanaf een andere site dmv een deeplink midden in de site uitkomt.
Bij kleine sites gebruik ik zelf nooit een kruimelpad (als deze wordt aangeboden), maar vooral bij contentsites (van gemeentes bijv) en ecommerce sites is het geen overbodige luxe en maak ik daar ook dankbaar gebruik van 🙂
Ik klik er zelf alleen op als ik op contentwebsites zit.
Ik gebruik het daarnaast voor de orientatie. Waar zit ik, hoe ben ik hier gekomen en hoe kan ik terug!
Plaats je reactie
Velden met een * zijn verplicht in te vullen