Sony heeft op de Consumer Eletronics Show (CES) in Las Vegas een draagbare speler voor elektronische boeken gepresenteerd. De Sony Reader, zoals het apparaatje heet, heeft een scherm gemaakt van elektronisch papier. Hierop lijkt tekst volgens het bedrijf bijna net zo scherp als op gewoon papier.
Tot dusver zijn e-Books nog niet een groot succes. Hoewel de verkoop van e-Books stijgt, vormen de digitale boeken slechts een klein deel van de totale verkoop. Dit komt onder meer doordat veel consumenten boeken lezen op een scherm niet prettig vinden.
Sony hoopt hier verandering in te brengen met de nieuwe gadget. Volgens het bedrijf is het zwart-wit scherm, dat diagonaal 15 centimeter meet, net zo makkelijk te lezen als een gewone pagina.
De speler wordt vanaf de lente van 2006 verkocht voor 300 tot 400 dollar in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend wanneer de Sony Reader in Nederland te koop zal zijn en hoeveel deze gaat kosten.
1 reactie op "Sony presenteert draagbare boekenspeler"
Leuk en makkelijk, maar het evenaart de charmes van het papier niet.
Misschien een idee voor scholieren die dagelijks kilo’s aan boeken moeten versjouwen. Aan het begin van het jaar even draadloos bijwerken en de rest van het jaar in je binnenzak.
Ook handig voor verregende vakanties. Hoef je niet preventief 12 zware boeken in je tas te stoppen.
In de post [url=https://www.usabilityweb.nl/nieuwsbericht.php?id=39]Papier of Pixels?[/url]
Daarin noem ik 7 factoren die ervoor zorgen dat mensen liever papier kiezen in plaats van het beeldscherm
* Het lezen op papier heeft de volgende voordelen: kwaliteit afbeeldingen is hoog;
* document is makkelijk mee te nemen;
* belangrijke zaken zijn makkelijk te onderstrepen;
* originele layout blijft behouden;
* tabellen zijn overzichtelijker;
* het lees sneller.
Als de leesbaarheid echt zo goed is als wordt beweert vallen veel van de voordelen van papier toch echt weg. Ik ben benieuwd hoe deze nieuwe technologieen zich zullen ontwikkelen.
@René, dat was met de opkomst van de cd natuurlijk ook zo. Deze evenaart de charmes van de vinyl-plaat ook niet en toch is het doorgebroken. Waarom zou zoiets voor traditioneel papier niet kunnen gelden?
De overgang van vinyl naar CD is op zich wel vergelijkbaar en ontgetwijfeld zal de meeste informatie / leesvoer digitaal geleverd worden, je ontkomt er niet aan.
Tegenwoordig haal ik veel informatie, cases, verhalen etc uit PDF van internet maar toch print ik ze altijd uit om ze te lezen. Mijn ‘boekenkast’ voor naslag staat gedeeltelijk op mijn harde schijf.
Plaats je reactie
Velden met een * zijn verplicht in te vullen